söndag, september 16, 2012

Tv-serien Grimm

Började för ett år sen att jag hittade av en slump en underbar tv-serie som heter Grimm.
Jag började titta och var fast.

Den handlar om en polis som heter Nick Burkhardt som genom blodsarv har förmågan att se sanningen. Att vissa människor inte är "människor" utan som dom kallar det i serien "vesen". Sagorna som bröderna grimm skrev var sanna händelser som man för det mesta har i efterhand gjort snällare versioner av.
Nick blev föräldralös vid tioårs åldern och blev uppfostrad av sin faster. Han upptäcker sin förmåga i sin fasters döende dagar som cancersjuk. Hon berättar att han är en så kallad "Grimm". Nån som har förmågan att se det andra inte kan se och att slåss mot detta onda. Som grimm är det ens jobb att slåss mot dessa onda ting för att se till att dom hålls i schack.

Nick Burkhardt: Spelas av David Giuntoli och är den enda kända Grimmen. Han slåss mot dom onda, men upptäcker att många är väldigt snälla och vill bara leva i den naturliga världen. Vill bara vara vänliga. Många däremot är fortfarande onda och tack vare sin polisbakgrund är duktig på att slåss mot dessa. Till hjälp har han sina kompanjoner Hank som är vanlig människa samt Monroe som är en reformerad "Blodbadt" eller även känd som "Stora farliga vargen".








Monroe: En snäll man som är ett Vesen (spelas av Silas Wier Mitchell) som en gång inte hållit emot sin natur men efter mycket jobb, koncentration och diciplin blivit en hedersmedborgare och klockmakare. Han hjälper Nick oerhört mycket i och med att berätta vad för sorts vesen det finns och vad dom kan göra och hur man hantera dom. Hans förmåga att läsa tyska hjälper även Nick i sina böcker som han ärvt av sin familj.









Juliette: Nicks sambo som är veterinär (Bitsie Tulloch). Hamnar ofta i klistret för att många vill komma åt Nick. Vet inet om Nicks förmågor eller vad Monroe plus en del andra karaktärer är förnågot.










Hank: (spelas av Russel Hornsby) Även här har vi en som ofta hamnar i klistret tack vare sin vänskap till Nick. Han är Nicks kollega.
















Jag ger denna tv-serien en 8 av 10

Dom flesta poängen får serien tack vare Silas Wier Mitchell skådespelarinsatts. Är nu en av mina favoritskådespelare som ger karaktären Monroe ett riktigt liv och kan en oftast ganska allvarlig karaktär ge oss en hel del skratt. Och så är han väldigt sexig i mina ögon.
Serien är spännande, dolda budskap och en djupare del som vi bara skymtat än. Den är fräsch och något nytt. Den koncentrerar sig inte så mycket på själva slagsmålsscenerna utan mera på vem är vad och vad kan den göra. Har en hel del tvära svängar att hänga med i och det gillar jag.





Jag rekomenderar den verkligen, är nu inne på andra säsongen och femte avsnittet kommer den 28 september i USA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar