torsdag, september 27, 2012

Tv-Serie: My name is Earl

My  name is Earl är en lite annorlunda Tvserie som handlar om en skurk som har blivit snäll och vill rentvå sitt liv, allt dåligt han gjort. Detta genom att ha vunnit 500 000 dollar på en skraplott men med en gång efter blivit påkörd efteråt och förlorar lotten. Genom tvn på sjukhus upptäcker han karma och upptäcker att allt blir skit för att han beter sig som en skit. Nu skriver han en lista på allt dumt han gjort i sitt liv mot alla han känner och inte känner, sånt som stulit saker, mobbat människor, förstöra saker etc. Han återföljs av sin lite sege bror Randy, sin fruktansvärda exfru Joy och hennes nuvarande man Darnell(crabman) och den olagligt invandrade Catalina. Han försöker rentvå sitt samvete och lyckas för det mesta.



 Earl Hickey: är så kallad white trash. Lever på det han kan stjäla. Hänger med gänget på "the crabshack" så ofta han kan. Har nu vänt på sitt liv efter en nära döden upplevelse. Har gått från att vara en skitstövel till att vara godiegodie göraren, snäll, förstående och givmild. Jason Lee har gjort en framstående redneck. Var en gång gift med Joy.






 Randy Hickey: Bror till Earl och är lite "slow". Följer Earl vart han än går som en hundvalp och vet inte riktigt vad han ska göra om han hamnar i en situation där han är ensam. Framför allt när man är utomhus. Har dock hjälpt Earl med många prickar på listan. Ethan Suplee är duktig men inte lika fantastisk som han är i American History X.





 Joy Turner: Jaime Pressly gör denna avskyvärda kvinna som skriker på allt och alla. Har ett väldigt häftigt humör och hamnar många gånger i bråk med ena eller andra, framför allt andra kvinnor. Är inte helt riktigt på rätt sida av lagen.















Darnell Turner: En av Eddie Steeples större roller är som Darnell. Eller Crabman som Earl ofta kallar honom. Är gift med Joy och på något konstigt, kanske maschokistiskt sätt, älskar Joys humör och älskar henne på alla sätt och vis. Hade en affär med Joy innan Earl och hon hade skillt sig. Trotts detta så är Earl och Darnell mycket goda vänner. Darnell är mycket smart, men ibland slinker något dumt ut.





Catalina: (Nadine Velaz Quez) Har flytt över gränsen och är numera en illegal invandrare som dagtid jobbar som städerska på motellet Earl och Randy bor på och på kvällstid som dansare på stadens manskrog. Är snäll och försående, men hatar Joy över allt annat och Joy känner likadant.





Serien blir snabbt lite sliten och trots vissa variationer så är grunden samma sak hela tiden. Earl hittar en sak han ska göra på listan, han ger sig iväg för att ordna det, och istället för en enkel sak som det borde vara så blir det tillslut något komplicerat. Han får hjälp här och var av sina vänner på olika håll. Vill man ha en serie att bara slötitta på så är denna exemplarisk. Jag brukar ha den i bakgrunden när jag syr eller gör smycken, löser korsord eller annat när man vill ha lite ljud i bakgrunden. Jag har den ofta på när jag ska sova. Man behöver inte bry sig, det bara går där i bakgrunden. Kan man inte sova så tittar man lite och rätt vad det är så har man somnat. Det värsta med serien är att den slutar med en "cliff-hanger" och sen är tvserien slut. Irriterande som faaaaan.

5,5 av tio får denna serien av mig. Den extra 0,5an får den för att Silas Weir Mitchell är med i tre-fyra avsnitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar